בחינת השימושים של פטריות המרפא המובילות
השימוש הרפואי בפטריות החל לפני אלפי שנים בגלל היתרונות המגוונים והייחודיים שלהן לבריאות.
כעת, בתקופה האחרונה, כאשר רפואה פונקציונלית ותזונה הוליסטית נכנסות למיינסטרים,
אנו רואים התעוררות מחודשת של עניין במזונות העל שנחשבים סופר פוד.
יתרונות בריאותיות רבים של פטריות מרפא
פטריות מרפא וגם פטריות צדף מוכרות עוד מראשית ההיסטוריה.
לכולנו ידוע שלפטריות קיימות מגוון רחב של מינים וסוגים רבים שימשו ברפואה המסורתית במשך אלפי שנים.
השימוש בפטריות מרפא בתחום הרפואה המסורתית היה מתועד בכל העולם
רכיבים תזונתיים בריאותיים של פטריות:
פטריות מרפא מכילות מספר חומרים ביולוגיים פעילים הכוללים רב-סוכרים בעלי משקל מולקולארי נמוך (בעיקר בטא-די-גלוקאנים), הטרוגלוקאנים, חומרי כיטין, פפטידוגליקאנים, פרוטאוגליקאנים (בטא-די-גלוקאנים הקשורים לחלבונים), לקטינים, רכיבי רנ"א, סיבים תזונתיים וחומרים אורגניים שהם מטבוליטים משניים כגון: לקטינים, לאקטונים, טרפנואידים, סטרואידים, לובסטאטינים, פנולים, אלקלואידים, חומרים אנטיביוטיים, רכיבים סופחי מתכות בגופי הפרי, בתפטיר, במצע הגידול ובנבגים.
מגוון יתרונות בריאותיים:
- פעילות נגד גידולים סרטניים
- וויסות מערכת החיסון
- נוגדי חמצון
- סילוק רדיקלים חופשיים
- הגנה על הלב וכלי הדם
- פעילות נגד יתר כולסטרול
- נוגדי נגיפים
- נוגדי בקטריות
- נוגדי טפילים
- נוגדי פטריות
- פינוי רעלים
- הגנה על הכבד
- פעילות נגד סוכרת
ועוד פעולות רבות אחרות.